日期::16/1/06
時間::4:26pm
地點::醫院236號房
護:張e生,,張e生!!!
張:咩事?係咪係病人出咩狀況?(護士點點頭)
時間::4:27pm
地點::謙的家
妹:従兄! (表哥!)
謙:どんな事か? (什麼事牙) [ 不耐煩... ]
妹:私は眠りたい...私はどこで寝るか? (我想睡覺...我睡在哪兒?)
謙:私の部屋! (我的房間吧!)
妹:え...zzz~ (哦...zzz~)
∼∼∼∼∼∼∼∼1∼∼∼∼∼∼∼∼小∼∼∼∼∼∼∼∼時∼∼∼∼∼∼∼∼
妹:従兄! (表哥!)
謙:どんな事か? (什麼事牙) [ 不耐煩... ]
妹:私は聞きたい...あなたは彼女がいるか? (我想問...你有女朋友嗎?)
謙:ある!どんな事か? (有!什麼事兒呀?)
妹:~はなくて、私は彼女の資料をすこし聞きたい...... (哦~沒有,我想問問她的資料而已......)
謙:あれはよくて、あなたは聞くようにしよう! (那好,你問吧!)
妹:彼女...彼女の人はよいか? (她...她人好嗎?)
謙:もちろんよい!さもなくば私もでき(ありえ

ないで彼女に私の彼女をする。 (當然好啦!否則我也不會給她做我的女朋友呢。)
妹:どのようによいか? (如何好呀?)
謙:人を助けることが好きで、人の心がよく分かる (樂於助人,善解人意)
妹:えか?電話があって、すぐに電話に出にいくようにしよう! (哦?有電話呢,快去接電話吧!)
∼∼∼∼∼∼∼∼接∼∼∼∼∼∼∼∼電∼∼∼∼∼∼∼∼話∼∼∼∼∼∼∼∼
∼∼∼∼∼∼∼∼完∼∼∼∼∼∼∼∼電∼∼∼∼∼∼∼∼話∼∼∼∼∼∼∼∼
妹:どのようか?誰か?どんな事か?どうしてあなたの顔色はすべて青に変わるか? (如何?誰?什麼事?為什麼你的面色都變青啦?)
謙:私の彼女は病院で事故が起きて、私は彼女を見てみにいく! (我女朋友在醫院出了事,我去看看她!)
妹:おりる...?!要らないで、そのまま残って私に付き添う... (下...?!不要啦,留下來陪我嘛...)
謙:いいえ!あなたは自分はひとつここにあるようにしよう! (不!你自己一個在這裡吧!)
妹:おりるか?!私...>~< (下?!我...>~<

[ 砰!謙已經出了門口 ]
∼∼∼∼∼∼∼∼醫∼∼∼∼∼∼∼∼院∼∼∼∼∼∼∼∼中∼∼∼∼∼∼∼∼
謙:姑娘,,我女朋友有咩事牙?(焦急)
護:你女朋友係叫咩名牙,,又唔講~(輕挑)
謙:你..........唉~叫 何希莉 ~(忍!)
護:哦~你等一等...
謙:嗯~
護:e?電腦冇講wo...如果你女朋友出左事,,又或者出左院~都會係lee度冇記錄...
謙:下?!(焦急)
護:你最好係睇下佢...
謙:麻煩你再ckeck多一次牙~~(焦急)
護:我係lee一度咁多年,,都未錯過~要我ckeck一次?!咪搞~(招積)
謙:你..........好!我去睇~(又要再忍!)
時間::5:42分
地點::醫院236號房門前
謙:e生,,我女朋友點?(焦急)
醫:你最好有心理準備...
謙:下?!(愕然)
醫:你........入去睇下啦.......
謙:哦~thx...
∼∼∼∼∼∼∼∼入∼∼∼∼∼∼∼∼到∼∼∼∼∼∼∼∼去∼∼∼∼∼∼∼∼
謙:下?!人呢?!Wing...你唔好死牙!!!Wing,,你係邊牙?你死...我都生存得冇意義啦! U jump I jump ,,你死,,我死!!
今次只要有3個人十卜就post下一章...